miercuri, 22 mai 2013

Ati pierdut o provocare - Oua vopsite/ decorate natural

Lucrare participanta la concursul " Ati pierdut o provocare ", de pe site-ul Provocari Verzi



  Am incercat si anul acesta sa vopsesc oua cu materiale naturale. De Paste am vopsit cu foi de ceapa rosie, pentru culoarea portocaliu- roscat si cu foi de ceapa alba ,pentru culoarea galbena.Pentru celelalte culori am folosit culori cumparate din comert si pentru faptul ca am vopsit 60 de oua.
  Pentru acest concurs am vopsit cate un ou, folosind si alte materiale naturale :
-oul din mijloc-sus l-am vopsit cu ceai de hibiscus,adus din Egipt, in urma cu 3 ani,avand o culoare maro-roscat, cu o usoara tenta de lila;
-oul din mijloc-jos a fost vopsit cu ceai verde. Are o culoare gri-vert interesanta, dar poate trebuia sa-l tin mai mult in culoare ;
-oul din stanga a fost vopsit cu amestec de rostopasca si foi de ceapa rosie ;
-oul din dreapta l-am vopsit cu zeama de sfecla rosie murata.Desi culoarea era f. frumoasa dupa fierbere, surpriza: in dreptul frunzei oul a ramas la culoarea naturala ( de ou rosu ) si restul s-a decolorat de parca am vopsit ou alb.Merita incercat si cuzeama proaspata de sfecla, dar nu am avut.
Am mai incercat si cu supa de Vegeta, dar avand numai oua rosii, culoarea nu se observa bine.

marți, 21 mai 2013

Concurs "Sa conservam natura"

Lucrare participanta la  cea de-a 15-a Provocare Verde,ce se desfasoara intre 1-25 mai, 2013, pe blogul Provocari Verzi.

                                "  Negresa blonda " - Tablou din frunze



  Am mai facut negresa din frunze. Cu multi ani in urma, am lucrat pentru liceu 4 sau 5 tablouri  cu fete blonde , roscate sau brunete, cu parul lung, mediu sau scurt,pe care le-am expus pe un perete din casa scarilor, in cladirea laboratoarelor.Trebuia sa vina o delegatie olandeza si ne-am dorit sa innoim peretii.Am realizat atunci si o expozitie cu lucrari handmade,ale mele sau lucrate de elevii mei.Vizitatorii au fost incantati.Din pacate, cand s-a varuit in scoala, tablourile au disparut fara urma....
  Acest tablou este facut exclusiv din frunze. Fatza negresei este din frunza de ficus,presata din toamna, parul si buzele -din frunze galbene si rosie a unor pomi ornamentali de pe strada mea iar ochii- din fructele acelui pom.I-am pus si o rama ,lucrata dintr-o bucata de tapet,ramasa de la acoperirea holului casei mele.

miercuri, 15 mai 2013

Ce coincidenta! Va vine sa credeti?

  A trecut o luna.Nu ma dati disparuta.Sunt bine si dornica de handmade.Mi-a fost dor, dar dor,dor, de voi.Poate ziceti in sinea voastra :" Ei, daca i-a fost atat de dor, nu avea decat sa deschida calculatorul..."Asa e, dar am fost extrem de ocupata si seara eram asa de obosita ca nu mai eram in stare de nimic.Am zis sa fac o pauza.De lucrat ceva..nici nu se punea problema.Am avut oameni la munca si in casa si in curte si eu a trebuit sa am grija de multe.Acum suntem aproape gata .Mai avem de sapat un put in curte, pentru udat gazonul si gradina si ....gata.
  Astazi am avut o mare surpriza.Sa va povestesc...
Am deschis calculatorul ,sa vad ce mail-uri am mai primit si vad unul de la Beatrice (KaBea). Stiti, inainte de Paste, Bea a organizat o claca " Iepurasul vesel",cu premii foarte frumoase.M-am inscris si eu la 2 dintre ele .Dupa Paste m-am uitat care sunt castigatorii si am vazut,cu surprindere si bucurie, ca sunt unul dintre ei.Am trimis, prin mail, Beatricei, adresa mea.A ramas si ea surprinsa cand a vazut ca amandoua locuim in acelasi oras: Rm. Valcea.Dar nu numai atat.Bea, in dorinta de a ne intalni cumva, mi-a scris ca locuieste in cartierul 1 Mai,langa stadionul de minifotbal, langa podul de fier.A fost randul meu sa raman tablou.Chiar asa?Glumeste?EU stau in cartierul 1 Mai, chiar langa stadionul de minifotbal si podul de fier.Nu e o extraordinara coincidenta?Eu si Bea, nu numai ca locuim in acelasi oras ci suntem chiar vecine.Nu ne cunosteam.Ne-am cunoscut online.Va vine sa credeti?





Intrarea din spate a casei mele











Rosii in gradina mea












Crini uriasi din Macedonia







Magnolia si forsitzia inflorite,in gradina din fata casei mele