luni, 9 iulie 2012

TUTORIAL 6 (Cum se fac margelele ornate prin acoperire cu dantela)


Acoperirea se poate face atat pe margele quilling cat si pe cele din alte materiale.Vom lucra pe margele quilling cilindrice.

Materiale necesare
-margele quilling cilindrice;
-dantela subtire;
-ata subtire,dar rezistenta;
-2 ace de cusut;
-foarfeca;
-aracet;
-superglue;
-scobitoare


Mod de lucru
Lucreaza cate margele quilling vrei sa acoperi cu dantela sau alt material textil si fa-ti si o rezerva de 2-3 bucati.( Daca ai uitat  ceva legat de realizarea lor vezi TUTORIALUL 2).Eu le voi acoperi cu dantela
rosie,asa ca le-am facut din hartie alba.Culorile trebuie sa fie in contrast ptr. a se vedea mai bine dantela.
ATENTIE! Margelele lucrate de aceasta data ,trebuie sa aiba gaura  suficient de larga pentru a patrunde dantela in interior.

FAZA 1

Asaza o margea  pe o bucata de dantela.Taie bucatica necesara pentru acoperirea ei,astfel incat latimea dantelei sa inconjoare margeaua,cu o suprapunere de 2 mm,iar lungimea sa depaseasca 3-4 mm lungimea margelei .( Vezi fig. 1)Apoi taie dupa model cate dreptunghiuri de dantela iti sunt necesare.





















FAZA 2

Margeaua se acopera complet cu lipici (de ex. aracet) in strat subtire sise ruleaza dantela  pe suprafata eiSuprapunerea se lipeste cu superglue , dar numai pe lungimea margelei.Portiunea  de 3-4 mm ce depaseste margeaua nu trebuie lipita pentru ca se intareste materialul.( Vezi fig. 2)





















FAZA 3

In cele doua ace de cusut se introduce ata tare ( se pune,eventual, in doua sa nu se rupa).Se face nod mare,sau se asigura sa nu treaca prin dantela.Se insaileaza capetele dantelei cam la un mm de margini pe toata circumferinta.( Vezi fig 3).





















FAZA 4

Se pune o picatura mica de superglue pe unul din capetele dantelei insailate.
Se introduc cele 2 ace ( fiecare pe la capatul lui) unul spre celalalt si se trage tare,dar cu grija, ajutand eventual capetele dantelei, cu o scobitoare, sa intre in margea.Cele 2 capete se vor lipi in interior si la montarea margelei acestea nu mai ies in exterior.( Vezi fig. 4)





















FAZA 5

Se taie scurt cele 2 ate si margeaua este gata.Se pot insira pe guta sau se poate introduce un ac cu bucla.

Aceste margele se pot realiza fara cheltuiala ( oricine are in casa o bucatica de dantela) sunt frumoase si usor de lucrat.
Pot intra in componenta colierelor,bratarilor sau cerceilor, combinate cu alte tipuri de  margele,pentru ca acestea sunt margele usoare.
Vezi mai jos un colier continand  margele acoperite cu dantela.Nu e frumos? Eu il port cu placere.





















Spuneti-va parerea in legatura cu tutorialul.
Astept intrebarile sugestiile si propunerile voastre Pe curand!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu