miercuri, 18 iulie 2012

TUTORIAL 8 (Cum se fac bratari fixe,cu margele de nisip)

Pentru acest tip de bratara e nevoie  de un suport pentru margelele de nisip (inelul),ce poate fi metalic,material plastic, lemn..Cel mai bun este cel metalic pentru ca este mai rezistent.( Trebuie avut in vedere ca la introducerea mainii in bratara,aceasta este solicitata si se poate rupe).

Variante de inele:



Necesar de materiale:
-inel,suport ptr. margele;
-o punguta de margele de nisip(20 g),de 2-3 mm diametru;
-guta ,de 0,25-0,30 mm;
-ac pentru insirat margele;
-superglue.
Margelele de nisip pot fi de aceeasi culoare sau se pot folosi 2 sau mai multe culori,cand se pot obtine diverse modele.
Mod de lucru

FAZA 1
Se taie cca 120 cm de guta( nylon de pescuit),se innoada de 2-3 ori de inelul suport,lasand un capat scurt de cca 10 cm.Se fixeaza nodul de inel cu superglue.(Aceasta ultima operatie este obligatorie pentru ca ,altfel guta se roteste pe inel).In continuare se lucreaza numai cu capatul lung al firului .Acesta se introduce pe ac.(Se poate lucra si fara el ,in cazul in care nu ai un ac potrivit pentru marimea gaurii margelutelor).(Vezi fig 1)





















FAZA 2
Daca se lucreaza cu o singura culoare de margele,se introduc pe guta 20- 25 cm de margelute (fig 2)si se tin degetele strans pe ultimele margele si guta,impiedicand margelele sa se departeze unele de altele.Se introduce firul prin inel, se prinde cu cealalta mana si se roteste in acest fel firul in jurul inelului ,de cate ori este nevoie.







Atentie inca o data!
Nu lasati lejere ultimele margele ale sirului de pe guta  pentru ca apar "pauze"inestetice  de margele pe bratara.Firul se tine permanent tensionat prin tragere ( Fig 3)





















FAZA 3...n
Se repeta faza a doua  pana la terminarea bratarii.

FAZA n+1
Spre sfarsit, trebuie observat ca margelele finale sa se intalneasca perfect cu primele margele, intr-un sir continuu.(sa nu lipseasca si sa nu se suprapuna margele)
Daca aceasta conditie este indeplinita,sirul este bine strans si bratara este bine acoperita, se realizeaza nodul final.Se innoada de 2-3 ori capatul cu care s-a lucrat ,cu capatul scurt,lasat in asteptare si se ascund capetele firelor prin introducerea lor prin margelutele din apropiere.Se asigura nodul cu o picatura de superglue si se taie capetele scurt. Bratara este gata de purtat.

EXEMPLE de modele pe bratara:
1) Pentru a realiza pete de culoare pe bratara,se introduce a 2-a culoare, eventual si a 3-a ,din loc in loc.Nr. de margele care formeaza pata nu trebuie sa fie acelasi,intotdeauna)





















2) Se pot face benzi ,colorate diferit.In acest caz,dupa ce se face o banda,de grosimea dorita ,se schimba culoarea  si se realizeaza alta banda,etc





















3) Se poate obtine o bratara f frumoasa prin introducere de margele de toate culorile,aleatoriu.





















4) 5 margele de o culoare  si 5 de alta culoare,introduse alternativ duc la obtinerea modelului  din fig de mai jos.



















5)Se pot acoperi si cercei.Daca aveti niste cercei mai vechi ce si-au pierdut culoarea si nu va mai plac,acoperiti-i cu margelute si va asigur ca-i veti purta cu multa placere mult timp .













Astept parerile voastre in legatura cu tutorialul.Este neinteresant,frumos sau f.frumos ?
De asemenea puteti intreba,face propuneri si sugestii in legatura cu blogul. Pentru aceasta trebuie sa DATI CLICK PE TITLUL TUTORIALULUI, SA RULATI PANA LA SFARSITUL LUI, SA SCRIETI SI SA DATI ACTUALIZATI.

Pentru tutorialul 9 propunerile mele sunt:

a) Cercei cu floricele;
b) trandafirasi quilling lacuiti
c) Cercei in cascada
Alege varianta !  si Spor la treaba!

Un comentariu:

  1. Şi mie imi place sa fac lucruri cu ajutorul aţei ,lipiciului şi altor materiale dar chiar nu ştiam cum pot face aceste brăţări.

    RăspundețiȘtergere