duminică, 16 decembrie 2012

Craciunul de ieri vs. Craciunul de azi

Am primit de la DaNuTzA o leapsa de sezon  foarte frumoasa : "Craciunul de ieri vs. Craciunul de azi".
Reguli: sa raspunzi cu placere la toate intrebarile si sa nominalizezi mai departe cel putin o persoana (eventual sa anunti si persoanele nominalizate).

Intrebari:

 1.Care a fost cel mai frumos Craciun din copilaria ta?
 2.Care e cel mai frumos Craciun recent?
 3.Care a fost colindul tau preferat in copilarie?
 4.Care este colindul tau preferat in ziua de azi?
 5.Care a fost filmul tau preferat,de Craciun, in copilarie?
 6.Care este filmul tau preferat ,de Craciun, in prezent?
 7.Cum impodobeai bradul de Craciun cand erai mica?
 8.Cum impodobesti bradul in ziua de astazi?
 9.Crezi in Mos Craciun? De ce?
10.Iti place reclama clasica de la Coca-Cola, cea cu "Sarbatorile vin " si camioanele luminate?
11.Unde este (sau unde ar fi) locul perfect pentru a petrece zilele de Craciun?
12.Brad artificial sau natural?
13.Cat de importanta crezi ca e zapada in preajma Craciunului?
14.Ce inseamna Craciunul pentru tine?
15.Primesti colindatorii de Craciun?
16.Care e cel mai frumos cadou primit vreodata de Craciun?

Raspunsurile mele:

1.Imi amintesc multe Craciunuri din copilarie,dar unul mi-a ramas in minte,in mod special ,pentru ca e legat de o intamplare hazlie.
Trebuia sa vina Mos Gerila (asa ii zicea pe atunci) si,am aflat mai tarziu ca se deghiza in Mos un vecin de-al nostru.Il asteptam cu multa emotie si la un moment dat cainele a inceput sa latre f. tare." Cred ca a venit Mos Gerila"-a zis mama si am deschis usa. Cand am iesit, Mosul era " scuturat bine" de cainele nostru,care scapase din lant si ii rupsese deja deghizarea.Noroc cu mama care l-a potolit repede si Mosul nu a fost muscat.Eu am aflat ,cu acea ocazie,cine era Mosul si de atunci , la fiecare Craciun ne-am amuzat pe seama acelei intamplari.
2.Intotdeauna ne bucuram cand vin copiii(fata noastra si sotul ei),impreuna cu Sofi,nepotica noastra,Este al treilea Craciun in care ne bucuram de Sofi Mic si cand vine ea Craciunul e cel mai frumos.
3.Imi amintesc de un colind f. frumos,practicat de baietii mai mari din cartier, printre care si fratele meu cel mare: "Mersul cu Irozii".Era un fel de sceneta de teatru.Se imbracau in costume colorate,cu coroane si coifuri si se inarmau cu sabii.Faceau repetitii la noi acasa si intotdeauna ma uitam uimita la hainele si interpretarea lor.
4.Imi plac mult colindele cantate de Stefan Hrusca si in mod special " Deschide usa crestine"
5.A fost un film cu Virna Lisi "Pomul de Craciun" cu un baietel bolnav de leucemie, care m-a impresionat f. mult.
6.De Craciun imi place sa vad comedii."Goana dupa cadouri",cu Arnold Schwarzenegger e de revazut.
7.Intotdeauna l-am impodobit cu o saptamana inainte, ca sa ma bucur mai mult de el.Aveam globulete de toate culorile,beteala ,faceam lantisoare din hartie creponata,bomboane de pom,diverse dulciuri...
8.Si acum il impodobesc mai devreme.Anul acesta am doi brazi,unul cu podoabe cumparate (globuri,cadouri,Mosi,fundite...,altul cu podoabe exclusiv handmade.
9.Acum nu mai cred,dar mi-a placut intotdeauna sa asist la venirea Mosului in familia noastra.Ma distreaza cat pot fi copiii de emotionati.Si,in plus,imi place si mie sa primesc,de la el,cadouri.
10.Mi-au placut intotdeauna reclamele Coca-Cola.Sunt facute de adevarati profesionisti.
11.Imi place sa fac Craciunul in familie,la mine sau la altcineva,unde ne-am strans toti.
12.De-a lungul timpului am avut si brazi naturali taiati si brazi care se pot replanta dar in ultimii ani am optat pentru varianta pomului artificial.Imi pun si crengute de brad natural, ornate,pe perdele.
13.Imi place mult zapada dar la noi,in Rm. Valcea,situat intre dealuri nu este intotdeauna zapada.Mi se pare mai important sa fie zapada de Anul Nou,cand iesim afara cu artificii...
14.Pe langa semnificatia religioasa,cand se apropie Craciunul ma gandesc la multe zile de sarbatoare,oameni dragi, cadouri si multa bucurie.
15. Da ,iiprimesc.Din pacate, la oras,copii colindatori sunt din ce in ce mai putini.La noi copiii colinda numai pe cei din familie. In schimb vin grupuri de baieti de la Seminarul Teologic,ce canta f. frumos.
16.Am primit intotdeauna cadouri frumoase.Cand eram mica, Mosul mi-a adus o papusa mare, ruseasca,f. frumoasa, pe care inca o mai pastrez.I-am schimbat numai rochita,dar i-am facut alta in acelasi stil.

Nominalizez pe toata lumea care citeste aceasta postare si doreste sa raspunda la aceste intrebari , nu conteaza daca aveti blog sau nu ( ar fi frumos sa anuntati si persoanele nominalizate),dar mi-ar face placere sa citesc raspunsurile la intrebari date de :
Alexandra (Ghemuletul incalcit)
Gianina Porojan
Emilia G.(Creativithea)
Rha (Copilarim)
Geta(Natural e mai bine)
Catalin Codret(codretcata.blogspot.com)

7 comentarii:

  1. Buna.Multumesc de leapsa...am raspuns : D si am si dat-o mai departe...Doi brazi???Sa sti ca ar fi cam cea mai buna idee pentru ca asa,ar fi prea aglomerat si decoratiile din comert cu cele handmade nu cred ca se :impletesc" bine.multumesc.te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am mai pus handmade-uri in brad,amestecate cu cele cumparate,dar asa e mai frumos.Ma grabesc sa-ti citesc raspunsurile. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim Angi:)
    http://copilarim.blogspot.ro/2012/12/ca-17-craciunul.html
    Ne-a facut placere sa te citim:D

    RăspundețiȘtergere
  4. 1.toate au fost frumoase
    2.Toate
    3.Imi plac toate sincer !!!
    4.Doamne a tale cuvinte
    5.Home alone si mai multe
    5.Sunt multe desene pe disnei dar defapt sunt filme foarte frumoase pe care mi-as dori sa le vad oricand
    7.la
    8.Fel la amandoua asa cum putem si cum pot !!! Acum o sa -l fac mai fain desigur !!
    9.Nu..!!!
    10.da
    11.acasa
    12.natural
    13.Mie mi ar place sa fie oricand nu neaparat de craciun !! Dar cred ca da un aspect frumos intre bradul din casa verde si zapada alba de afra !!
    14.Sa stau alaturti de familie si sa ne jucam ,cantam colinde !!!
    15.Da...acum pot sta acasa ca eu nu ami merg !!!!
    16.Odata cand eram mic tata si bunica cred ca si mama si mai multi au contribuit si mi-au cumparat o chesie faina cu masini era super(atunci eram mai mic)

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pentru leapsa. Imi cer scuze ca raspund atat de tarziu dar am avut o saptamana fără Internet. Maine cel tarziu postez si eu raspunsurile. Te-am pupat.
    Emilia G.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu e o data cand trebuie sa postezi .O poti face cand ai timp si placere.Pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna. Am reusit sa raspund si eu astazi la intrebari. http://creativithea.wordpress.com/2012/12/23/leapsa-de-sezon-craciunul-de-ieri-vs-craciunul-de-azi/Te-am pupat.
    Sarbatori fericite!
    Emilia G.

    RăspundețiȘtergere