vineri, 13 iulie 2012

TUTORIAL 7 (Cum se realizeaza margelele quilling lacrima,ornate cu perle)

Margelele quilling tip lacrima sunt margele conice realizate prin tehnica quilling(rularea  obisnuita a hartiei) sau prin rularea prin deplasare  de 1/2 din latimea hartiei  (infasurare sub forma de arc).Stiu deci 2 metode ptr.obtinerea lor.Voi explica pe faze una din metode si voi da apoi diferentele pentru cealalta metoda.

Materiale necesare
-hartie alba sau colorata ( format A4);
-perle,de marimea diametrului maxim al margelei;
-rigla gradata;
-foarfeca;
-creion;
-lipici de hartie ;
-superglue;
-markere (daca este cazul);
-lac transparent;
-pensula mica;
-scobitori.

METODA 1

Se lucreaza prin rulare  in forma de arc.
Am ales sa explic pe faze aceasta metoda pentru ca este mai usor de executat si margica iese f. corect.

Faza 1
Coala de hartie A4 cartonata (putin mai groasa) se puncteaza la ambele capete,din 0,5 in 0,5 cm.si se unesc punctele intre ele prin linii paralele (vezi fig. 1).







Fig. 1













Faza 2
Se taie coala dupa liniile trasate, obtinand benzi dreptunghiulare.Pentru fiecare margea sunt necesare cate 2 benzi,care se lipesc intre ele.(vezi fig. 2)








Fig. 2












Faza 3
Se aleg markere in functie de culoarea sau combinatia de culori dorita.Se pot face diverse modele obtinand
margele intr-o singura culoare, in 2, 3 culori sau curcubeu.Trasarea se face numai pe o singura lungime a dreptunghiului (vezi fig. 3)






Fig 3














Faza 4
Se ruleaza pe o scobitoare,incepand de la unul din capetele ei, in forma de arc strans,cu suprapunere,inaintand spre celalalt capat al scobitorii cu aprox. jumatate din  latimea benzii de hartie.La rulare, banda se pune cu partea colorata spre exterior.La final se lipeste si se scoate usor scobitoarea.(fig 4)







Fig. 4













Faza 5
Se lacuieste de 2-3 ori pentru rigidizarea margelei si pentru aspect.

Faza 6
La capatul cu diametrul cel mai mare al margelei, in interior, se aplica un strat subtire de superglue, cam pe 4-5 mm distanta, de jur imprejur.Se introduce, pe jumatate, o perla.(Jumatate trebuie sa ramana in afara).
Atentie! Gaura perlei trebuie sa fie asezata pe linia de inaltime a conului.Se poate monta de asemenea  o perla mica si la celalalt capat al conului.Margeaua quilling in forma de lacrima este gata.(vezi fig.5)







Fig. 5













METODA 2
 Este mai greu de realizat iar infasurarile sunt mai putin uniforme.Rateurile in confectionare sunt dese.si e mai greu sa realizezi 2 margele de aceeasi dimensiune,de ex. pentru o pereche de cercei.
Fazele 1,2 si 3 sunt aceleasi.Rularea se face suprapus total, sub forma cilindrica (margea disc).Se lipeste la capat.Cu ajutorul unui creion ascutit se impinge centrul margelei in exterior.Apoi ,cu multa grija si mici rotatii ,IN INTERIOR,se face impingerea straturilor rulate, lungind margeaua sub forma de con.Aceasta este faza cea mai grea de executat pentru ca impingerea nu este uniforma si exista pericolul ca margeaua sa se strice.

Dintre cele 2 metode v-o recomand pe prima.Dar...fiecare cu dexteritatea lui!

Aceste tipuri de margele se preteza pentru cercei  (vezi fig 6) sau pentru coliere cand se poate monta o combinatie frumoasa  de 2 margele quilling conice ,perlate si o perla ,de acelasi fel, intre ele.(fig. 7)




Fig 6


















Fig.7










Astept parerile voastre in legatura cu tutorialul.Este neinteresant, frumos sau f. frumos?
De asemenea puteti pune intrebari,puteti face sugestii si propuneri in legatura cu blogul.Pentru aceasta DATI CLICK PE TITLUL tutorialului sau obiectului Apoi rulati pana la sfarsitul produsului din titlu si scrieti ce doriti Apoi click pe PUBLICATI

NOU!

Pentru a realiza un feed back mai eficient,m-am gandit ca incepand de astazi sa va propun trei tutoriale.ALEGETI VOI pe cel pe care doriti sa-l urmariti.
Asadar,tutorialul 8 poate fi una din variantele:
 a) Bratara fixa cu margele de nisip;
 b) Trandafirasi quilling lacuiti, si
 c) Cercei in cascada.
Nu le-am pozat.Modelul constituie surpriza.
ALEGETI VOI VARIANTA!    Pe curand!

4 comentarii: