vineri, 6 decembrie 2013

Pom de Craciun din frunze de dafin

Lucrare participanta la Concurs-Claca " In asteptarea Craciunului ", ce se desfasoara intre 13 nov- 13 dec., pe blogul  coltpestritkabea





Ma bucur din nou de sezatoare si de data aceasta vin cu un ornament frumos mirositor si , din nou, cu o poveste.
Am un dafin mare, de 2 m,si niste puiuti si daca tot trebuiau putin aranjati m-am gandit sa nu usuc pur si simplu frunzele, ci sa fac un bradut pentru masa de Craciun, care se apropie. Si pentru ca a fost intepat in multe locuri cu bolduri,are un miros..imbatator.
Iata si poveste mea.

                                        Poezie de ....Mos Gerila
 Amintiri...amintiri..
Eram micuta, oricum, in perioada prescolara.In cartierul meu era o fabrica mare ,de prelucrare a lemnului , (astazi rasa de pe fata Pamantului, dupa ce a fost cumparata de Catarama) care dispunea de un club,in care, printre altele, se tineau si serbarile de Mos Craciun (pe atunci Mos Gerila ).
Mi-a ramas in minte una din serbarile copiilor de gradinita ai angajatilor de la acea fabrica.
Clubul era plin de adulti si copii, multi imbracati frumos, in costume nationale.Copiii au cantat, au dansat jocuri populare, au facut balet si ... a venit vremea poeziilor spuse lui Mos Gerila.Eu..un tasti-basti, gura-casca, postata chiar langa scena, ca sa vad mai bine. Au inceput copiii mai indrazneti , care recitau tare,cu capul sus si mult curaj, chiar in bratele Mosului. Catre sfarsitul serbarii un... ingeras de fetita, cu ochi albastri si parul carliontat a aparul la marginea scenei.Cu lumina stinsa in sala si cu reflectoarele in ochi, cand l-a vazut pe Mos Gerila s-a blocat.Cineva a impins-o incet spre scena.A facut un pas si a inceput sa recite : " Mos Gerila, toti..." si s-a oprit speriata, uitandu-se in jur.A primit o " indicatie", a mai facut un pas si a continuat : "...iti spun, ca esti darnic si..." s-a oprit din nou cu ochii inlacrimati, indreptati spre culise. O doamna draguta, poate mama ei sau educatoarea, a aparut pe scena. A ingenunchiat langa ea, a luat-o in brate si i-a soptit ceva la ureche, care pare-se a incurajat-o sa spuna mai departe. Si a reusit.In linistea care se lasase in sala, incet, gatuita de emotie , fetita a recitat toata poezia.Au fost ropote de aplauze si Mosul a fost...la inaltime.La sfarsitul serbarii, cine topaia de parca toata scena era a ei? Fetita blonda !
Poate va ganditi cum de mi-a venit in minte aceasta intamplare  pe care, cu siguranta, ati mai intalnit-o si voi.Ei bine, ma gandesc cu inima stransa la prima serbare la care va fi protagonista si scumpa mea nepotica, Sofie, de 3 ani si jumatate. Oare ea cum se va comporta pe scena? Pentu ca, zilele trecute,  cand mi-a recitat pe Mess cu camera poezia pe care i-o va spune Mosului la serbare , la gradinita ei din Bucuresti, a recitat frumos, DAR TINEA OCHII INCHISI, ha, ha...

8 comentarii:

  1. Draga mea...ma bucur enorm c ate pot citi iarasi.
    Cred ca bradutul este o idee ingenioasa si extrem de frumoasa,iar nepotica ta...ei bine...cred ca este o scumpa tare si...nu ii doresc sa se incurce la serbare, si,daca ea se simte mai bine..poate si cu ochii inchisi sa o zica :P O seara minunata draga ANgi.
    Inca o data: ma bucur ca esti aici din nou

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am avut un motiv serios sanu postez.Ori amfost plecata, ori am avut musafiri pe termen lung , ori treburi pe langa casa...
      Sofie se va descurca...Pupici!

      Ștergere
  2. Buna angi !
    Bine ai revenit pe blog ....vad ca nu ai mai prea postat din iulie :)
    Merci ca mi-ai vizitat noul blog :
    P.S : Imi place bradutul la nebunie ... eu cred ca sunt niste minunate decoratiuni pentru masa festiva de Craciun :

    Pupici ,
    Alex

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am revenit si de acum ma tin de treaba.Tu am vazut ca ai fost tare harnicut.Tine-o tot asa!

      Ștergere
  3. Mereu creativa!
    Un bradulet tare frumoas pentru masa de Craciun!
    Poveste e plina de...amintiri.
    Sofie o sa se descurce!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, da, sunt amintiri frumoase, bune de depanat la o claca.
    Cu Sofi, sa vedem ,va povestesc eu....

    RăspundețiȘtergere
  5. Woow e foarte frumoasa ideea cu frunze,poate facem si noi :)
    Bine ai revenit pe blog :) !!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E usor de facut. Acum bradul arata si mai bine.. Frunzele au inceput sa se usuce si sa se rasuceasca putin la varfuri.
      Am fost f. f. ocupata cu probleme de ale casei, nu altceva. Te pup!

      Ștergere