joi, 20 septembrie 2012

Concurs ARTA SACRA

Postare participanta la concursul din luna septembrie,2012,de pe blogul " Arta si creativitate"


                 Domnul Iisus Hristos in Saptamana Patimilor

   Cand spui ARTA SACRA te gandesti automat la biserica,icoane,picturi murale cu sfinti,carti bisericesti,restaurari in domeniu,etc
"Arta bisericeasca inseamna sacralizarea imaginii,ridicarea ei din apropierea noastra in transcendent,iar prin diversele ei forme de exprimare este un liant intre crestini,intr-o societate care desacralizeaza mai des tot vizualul ".Mi-am scris acest citat ,care contine mult adevar, cu mult timp in urma, fara a nota,din pacate,si cine l-a spus.
Trebuie sa recunosc,nu sunt extrem de religioasa,dar respect tot ce e sfant.Imi plac mult icoanele  dar nu m-am gandit pana acum sa pictez portrete de sfinti.Mi s-a parut insa o provocare deosebita si am zis: "De ce, nu?"Am pietre plate destule si pentru acest concurs ,cu cine puteam sa incep decat cu Iisus Hristos?Am pictat cu vopsele in ulei ,iar aura am facut-o cu bronz auriu.M-am folosit de o poza dintr-un calendar.


6 comentarii:

  1. Vai cat de frumos!!!!!!!!!!!!!!! Superb:D Si eu ma tot gandesc ce sa fac pe tema aceasta:D. Vreau sa fac neaparat ceva:)
    Ah si sa nu uit, apropo de pietre pictate, Elena are o provocare frumoasa:
    http://atelierulelenei.blogspot.ro/2012/09/pietre.html :D
    Superba creatia!! Bafta:D
    cu drag
    rux

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc,Rux!Esti,ca de obicei,foarte draguta.
    Merci si pentru recomandarea de a ma uita pe Atelierul Elenei.Stii,eu am blog nou, de la sfarsitul lunii mai,anul acesta si ma uit pe blogurile mai vechi sa gasesc cine face un concurs, cine sunt x,y,z...Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. o realizare superba!

    ok, ma simt foarte motivata sa dau drumul la concurs, ne vedem curand!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine,Elena.Cred ca nu astept numai eu...Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Angi, eu am ramas fara cuvinte!!! Opera ta este MINUNATA, asta este arta in adevaratul sens al cuvantului!!! Felicitari pentru talentul pe care il ai, nu degeaba te-a inzestrat Dumnezeu, am vazut ca impartasesti cu noi cunostintele tale prin tutorialele pe care le realizezi, de aceea eu iti multumesc. Bafta la extragere!!! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc,Adriana.Bafta la toata lumea!.

    RăspundețiȘtergere