joi, 17 ianuarie 2013

Ati pierdut o provocare (Borcanase dragalase)

Lucrarea participa la rubrica "Ati pierdut o provocare - Borcanase dragalase" de pe blogul "Provacari Verzi"

                                  Borcanas ornamental


Am reluat temele de pe " Provocari Verzi" si pentru ca la tema " Borcanase dragalase" m-am apucat sa lucrez , in paralel, la doua borcane si l-am terminat pe cel cu oite,am lucrat acum pentru terminarea celui de-al doilea.
Avand o forma aprox. de corp omenesc,pentru acest borcan am avut mai multe idei de lucru.In viitor le voi pune in practica pe toate.Am materializat-o pe cea care se vede.


A fost un borcan de cafea, care are pe cele 2 fete  niste medalioane, in care am pictat doua buchete de flori ( in poza se vede numai unul dintre ele). Am acoperit partea superioara si  lateralele cu sfoara din bumbac ,pe care apoi am vopsit-o cu auriu. Am realizat din ata rasucita un snur cu ciucuri pe care l-am vopsit in 2 culori, iar pe fundita am lipit trandafirasi roz,galbeni si aurii.
Borcanasul poate fi folosit si ca vaza pentru flori sau suport pentru creioane.

5 comentarii:

  1. Este superb!! Cat de frumoase sunt florile pictate!!!
    Cu ce ai pictat? Acrilice?:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu, aici am folosit vopsele in ulei.Dar nu diluez cu ulei ci cu diluant ptr. a nu iesi lucios.E greu cu ventilarea spatiului ,mai ales iarna dar imi place modelul mat, asa cum apare si cu acrilice.Dar culorile in ulei imi plac mai mult.Sunt mai aprinse. Cele acrilice sunt mai fainoase.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. "Dragalas!" Am sa mai fac variatiuni pe aceeasi tema..Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Superba si asta,am avut si eu cateva si nu stiam cum sa le ornez:)

    RăspundețiȘtergere