luni, 28 ianuarie 2013

Cartofi prajiti -Tutorial 22

Sigur,veti spune,sunt buni,toata lumea stie sa faca , nu sunt prea sanatosi...E adevarat! In toata mass-media gasesti ca sunt periculosi,ca prajelile nu sunt sanatoase,ca inglobeaza mult ulei....radicali liberi... colesterol..
Nu este cazul la cartofii fierti si prajiti.Aceastia mai contin inca apa in care au fiert si, in plus, se prajesc mult mai putin decat cei prajiti normal,asa incat procentul de ulei absorbit si retinut este mult mai mic.
Daca va plac mult cartofii prajiti (si cui nu-i plac!) si nu va puteti abtine, procedati asa:

Necesar:
-cativa cartofi ( in functie de nr. de persoane la masa),obligatoriu rosii ;
-sare;
-ulei;
-Vegeta (facultativ).

Mod de lucru
Pasul 1
Cartofii se spala ,se curata de coaja,se spala din nou si se taie transversal, in felii mai groase, de 2,5 -3cm, astfel incat dintr-un cartof de marime medie sa iasa 3-4 bucati. Fig 1.





Fig 1







Pasul 2
Se fierb numai de jumatate,in apa cu foarte putina sare sau Vegeta.Fig 2





Fig 2







Pasul 3
Se strecoara, lasand sa se scurga toata apa





Fig 3







Pasul 4
Se prajesc rapid ,numai pana capata o culoare aurie si se sareaza putin.
Se folosesc drept garnitura la fripturi.





Fig 4







Garantat, cartofii arata foarte bine si a doua zi (nu se stafidesc ) si sunt buni si reci.
Pofta buna!

5 comentarii:

  1. Ce bine arata,asa mai fac si eu,dar si cu cartofi albi...am inteles ca daca sunt prajiti in ulei de masline nu sunt chiar"periculosi" si nici nu ingrasa:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este.Eu fac asa numai cartofii rosii pentru ca nu trebuie sa am grija lor .Daca uiti putin de ei ,cei albi incep sa se sfarame si la prajit nu arata bine

      Ștergere
  2. OO ce gustos mi se pare Angi!!!
    Chiar acum ma duc sa fac si eu cred cativa !!!
    Yummyyy !!!

    ~Alex~

    RăspundețiȘtergere
  3. Pofta buna! Sunt sigura ca de acum nu vei mai face cartofi prajiti decat asa.Sunt super

    RăspundețiȘtergere
  4. Intr-adevar, cartofii rosii nu se sfarima usor dar au indicele glicemic mare si ma cam feresc de ei. Imi plac foarte mult cartofii prajiti, ii prajesc in ulei de palmier, un ulei care contine acizi grasi nesaturati. Mmmm, ce buni sunt !

    RăspundețiȘtergere