marți, 3 iulie 2012

Tutorial 4 ( Cum se fac margelele ornate)

Aveti cateva bile de plastic sau margele rotunde ori cilindrice care nu va plac? Ornati-le,si veti obtine niste margele de care veti fi mandre si pe care le puteti folosi pentru diverse bijuterii.
Ornarea se poate realiza in multe feluri:
-prin acoperire cu margelute de nisip,simplu sau cu diverse modele;
-prin acoperire cu dantela sau alte materiale textile;
-prin acoperire cu snururi diverse;
-prin acoperire cu mozaic;
-prin pictarea suprafetei margelelor,etc.( vezi figura de mai jos)In acest tutorial invatam  cum se fac margelele ornate prin acoperire  cu margele de nisip,model simplu
 Materiale necesare:
-margele mari,de 10-15 mm,de acoperit  (cate dorim);
-o punguta de margele de nisip de 2-3 mm;
-guta (nylon de undita),de 0,20 mm;
- ac subtire,sa treaca prin margelute;
-un tub de superglue.
Atentie!
Margelutele de nisip nu trebuie sa treaca prin gaura margelei.Va veti chinui tot timpul sa le scoateti.
Mod de lucru
Faza 1
Se taie o bucata de guta de aprox. 75 cm.Se introduce prin gaura margelei mari si se innoada de 2-3 ori,lasand un capat scurt, de 8-10 cm.Nodul se trage la marginea gaurii si se fixeaza cu o picatura de superglue.( Vezi fig. 1) In continuare se lucreaza cu firul lung.


Faza 2
Se introduce guta pe ac si apoi introducem pe ac atatea margele de nisip cat sa acopere margeaua pe directia unui meridian ( toti am facut geografie, nu?).Va sugerez sa introduceti mai multe margelute decat sunt necesare,sa asezati sirul pe meridian si sa scoateti surplusul de margelute de pe guta.Apoi,introducem acul prin gaura margelei ,prin partea opusa a nodului si-l scoatem langa nod.Tensionam guta prin tragere.( vezi fig. 2)


Faza 3
Se introduce pe ac acelasi numar de margelute de nisip, ca la faza a doua.Introducem acul prin gaura,capatul opus nodului si tragem de guta (vezi fig 3)


Faza 4,5...n
Se repeta faza a treia, pana cand acoperim toata margeaua mare  cu randuri de margelute de nisip.
Faza n+1
Suntem cu ambele capete ale gutei in acelasi loc. Innodam capetele gutei de 3-4 ori punem o picatura de superglue pe nod si apoi trecem pe rand fiecare capat al gutei prin gaura margelei.Taiem scurt cele 2 capete si margeaua ,ornata simplu, este gata.


 Cu aceste tipuri de margele se pot realiza coliere scurte sau lungi , bratari sau cercei.(Vezi pozele de mai jos) Au aspect placut, se pot face in orice combinatie de culori, dar manopera pentru realizarea lor este mare .Le veti gasi mai des intercalate cu alte margele.Daca va plac,lucrati-le singure.Timp sa aveti.


Alegeti una dintre reactii: neinteresant, frumos sau f. frumos
Daca doriti ,puteti trimite un comentariu,scrieti daca aveti intrebari, sugestii.. Pentru aceasta, dati click pe titlul obiectului ( tutorialului)

3 comentarii:

 1. Minunate sunt:D Mi-am tot dorit sa face asa ceva, am facut doar partial la niste cercei in forma de floare:D

  RăspundețiȘtergere
 2. Sunt frumoase dar e manopera mare la ele...

  Rux,in alta ordine de idei, am facut un tutorial nou si l-am trimis la Concurs -I love handmade apoi am sters tutorialul,asa cum cer ei.Dar, in acest caz ,ei cum mai vad postarea daca linckul ii trimite la blog?

  RăspundețiȘtergere
 3. Si daca modifici tutorialul, ei nu vor vedea numai varianta modificata?

  RăspundețiȘtergere