marți, 5 februarie 2013

Tutorial 23 - Salata de ardei capia cu rosii coapte si usturoi

Este posibil ca destule persoane care vor citi aceste randuri sa stie reteta, dar majoritatea din cei care ne-au vizitat si am preparat aceasta salata ne-a spus ca nu o stiu sau o prepara altfel.
Vara, in proportie de 90%,cand pregatim carne la punga si cartofi fierti si prajiti (vezi retetele deja postate) facem si aceasta foarte apetisanta salata.
 Necesar:
-10-12 buc. ardei capia ;
- 10-12 rosii mai mici si coapte bine;
- o capatana de usturoi;
- sare;
- putina apa.

Mod de preparare
1) Ardeii se coc pe gratar, in cuptor,pe tabla pe un ochi de aragaz, etc.Apoi se pun intr-un vas de bucatarie si se acopera timp de 15 min, pentru a se aburi si a se curata mai usor.Dupa racire se curata si se pun intr-un castron.





fig 1






2)Se curata usturoiul, se taie bucatele mai mici si se freaca impreuna cu putina sare sau se trec prin presa de usturoi.Se adauga 2 linguri de apa.



fig 2






3)Se coc 10-12 rosii mai mici si bine coapte, pentru a se patrunde mai bine.Se decojesc si apoi se taie marunt sau se zdrobesc cu o furculita,intr-o farfurie.Se toarna mujdeiul de usturoi peste rosii si se amesteca.




4)Se introduc ardeii copti in sos si apoi in frigider pana se serveste masa.
Spor la bucatarit si pofta buna!

                                                  

2 comentarii:

  1. Eu stiu reteta doar cu ardeii copti si mujdei de usturoi. Stropesc ardeii cu ulei si otet de mere pun mujdeiul preparat cu foarte putina apa, amestec bine ardeii in sosul respectiv si las la macerat o jumatate de ora, sunt deliciosi ! o sa incerc si reteta ta, sunt sigura ca o sa-mi placa deoarece sunt o mare consumatoare de rosii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Incearc-o! Sunt sigura ca-ti va placea mult mai mult cu rosii coapte .Si eu o stiam ,de la mama, tot numai cu usturoi,dar cu rosii...nici nu se compara..

    RăspundețiȘtergere