Va plac acesti cercei? Se pot asorta usor la hainele de vara si se pot realiza in orice combinatie de culori.
Daca va plac vi-i puteti face singuri daca urmariti tutorialul.
Pot avea diferite forme geometrice : triunghi, patrat ( se asaza in romb),pentagon, hexagon.Toate aceste forme se lucreaza asemanator,astfel incat voi da fazele realizarii cerceilor triunghiulari si voi da diferentele pentru alte forme de cercei.
In functie de modelul pe care l-ati ales ,confectionati intai numarul de margele quilling lungi si cu diametru mic, care va e necesar ( Vezi tutorialul 2).
Cerceii triunghiulari cu margele quilling
Materiale necesare
56+2 margelute de aprox.3mm diametru (Am socotit 6 margelute in dreptul zalei ptr. a avea simetrie)
18 margele quilling , cf. tutorial 2;
2 zale simple sau duble,pentru prindere tortite;
2 ace cu bucla, pentru margeluta de sub tortita;
2 tortite de cercei;
guta de 0,27-0,3 mm ( nylon de undita );
ac de cusut;
cleste cu varfuri rotunde ptr. realizarea bulei 2;
un tub de lipici superglue.
Se lucreaza astfel:
Randul 1
-Pe o bucata de guta cam de 70 cm se insira alternativ 3 margele quilling si 3 margelute, cf. fig. 1;
-Se innoada de 2-3 ori capetele gutei lasand un capat scurt ( cam de 10 cm) si unul lung . se obtine o forma triunghiulara,cu margelutele in varfurile acestuia.In continuare, se lucreaza numai cu firul lung.(fig.2)
-Se baga firul lung pe ac si se trece acul prin margeaua quilling imediat urmatoare.Se trage guta.
-Se baga pe guta 3 margelute si apoi acul se trece prin urmatoarea margea quilling,obtinandu-se modelul cf.fig. 3.
-Se repeta aceasta ultima faza la toate colturile.Modelul arata ca in fig. 4.
Randul 3
-Se trece acul prin cele 3 margelute ale randului anterior si apoi se introduce pe ac o noua margea quilling.Operatia se repeta pana la terminarea randului.Modelul arata acum ca in fig 5.
Randul 4
-Se trece acul prin cele 3 margelute si apoi printr-o margea quilling.Se introduc pe ac 3 margelute, se introduce o zala simpla sau dubla se face nod in jurul ei iar apoi se introduc pe ac alte 3 margelute.Se trece acul prin margeaua quilling din randul anterior.S-a montat astfel zala de prindere a tortitei.Se pun pe ac 5 margelute si apoi se introduce acul prin margeaua quilling ce urmeaza .Se continua asa .La sfarsitul randului modelul arata ca in fig. 6.
Randul 5
-Se trece acul prin cele sase margelute se baga pe ac o noua margea quilling.Se repeta operatia pana la terminarea randului.Se pot face mai multe randuri ,in acelasi fel,si zaua se monteaza pe penultimul rand.
Dupa terminarea ultimului rand,guta cu care s-a lucrat se trece prin margele aducandu-se langa capatul scurt si se innoada de 2-3 ori.se fixeaza cu superglue si se taie scurt.
Se monteaza apoi tortita.Aceasta se poate prinde direct de za ( vezi modelele forma romb) sau dupa o margica montata pe un ac cu bucla .Cealalta bucla se realizeaza cu un cleste cu varfuri rotunde.Cercelul este terminat!
Pentru cerceii patrati ( le mai zic si romb dupa pozitia lor,la purtare),la randul 1 se incepe cu insirarea pe guta a 4 margele quilling si 4 margelute In rest se lucreaza la fel.
Pentru cerceii pentagon ,desigur ,se incepe cu insirarea a 5 margele quilling si 5 margelute etc.Inaceste ultime cazuri,gaura centrala fiind mai mare ,se poate monta ceva ( margele mai mari, o combinatie de margele diverse,piese metalice ,etc )Montarea acestora se face pe capetele de guta si se innoada,se lipeste si se taie scurt.
Sper ca m-am facut inteleasa.Daca aveti nelamuriri,sugestii,apelati cu incredere si spor la treaba!
Alegeti una dintre reactii: neinteresant,frumos sau f.frumos.
Daca doriti,m-as bucura daca ati trimite si un comentariu.Pentru aceasta,dati click pe titlu.
Trimiteti un comentariu
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult pentru aceste explicatii, imi vor fi de mare folos! :)
RăspundețiȘtergereMa bucur ca-ti sunt de folos .M-am uitat si eu pe blogul tau si-mi place mult ce postezi.Am sa te urmaresc..
RăspundețiȘtergere