marți, 12 martie 2013

Morning gymnastics

Copiii sunt in weekend la Valcica.Madi, fata mea, imi povesteste despre ispravile pe care Sofie le-a mai facut intre timp, printre care si faptul ca ele fac gimnastica impreuna. A citit undeva, ca cel mai usor sa-l antrenezi pe copil sa faca gimnastica  e sa-i imiti miscarile.Si la Sofie... merge.
Sambata, dimineata.Toti parca sunt franti de oboseala. Se scoala greu. " Hai !"-le zic. " Eu deja mi-am facut gimnastica de dimineata". Sofie parca atata astepta.Se tranteste repede pe covor, pe burtica.Eu si mami...dupa ea.Cu mainile sprijinite pe podea, isi intoarce capul la dreapta, la stanga si repeta, urmata de cei doi "elevi".Apoi, cu picioarele ramase pe covor,isi ridica pieptul si capul, arcuindu-se gratios,cu o mana ridicata, ca la balet.Pornim intr-o alergare usoara, ca mersul unui trenulet, de-a lungul a doua camere si continuam cu miscari rapide din picioare si ridicarea genunchilor.Sofie lucreaza si ne urmareste.Nu spune nimic.E multumita de ce facem si se distreaza. "Ia sa le incurc putin pe mami si pe buni"-isi zice. Din stand in picioare se apleaca mult si isi pune ambele palme pe covor.Ne priveste atent. " Sa va vad acum !"-parca gandeste.Mami incepe sa se aoleasca.(Precis a mai facut-o si alta data..).Sofie rade pe infundate.Ne chinuim si noi sa punem jos macar varfurile degetelor.Sofie se " prapadeste " de ras dar nu ne corecteaza.E bine si atat.Se ridica si incepe o alergare laterala, cu pasi adaugati.Ne conformam. Urmeaza rotiri de brate, de umeri, de mijloc ,genuflexiuni.Se asaza pe spate,facem balansul picioarelor, care nu prea ii iese nici  "profesoarei",bicicleta,rostogoliri si...nu se mai termina...Sofie e inepuizabila.Cu cat ne vede mai obosite, cu atat parca face miscari mai grele.
In sfarsit, ramanem pe spate respirand adanc. " S-a teminat  inspiratia sau lectia ?"-gandesc.Ca sa scapam, ii zic: " Bravo, Sofie! Esti cea mai buna profesoara. "Ne lasa...Toti o pupam, noi...transpirate,bune de facut un dus.

4 comentarii:

  1. Vai ce dragut!!! :D Mai ca as aplica si eu acum cu ai mei... Oare ii prinde?:)) Hmmm...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum sa nu.Cu tine pe post de pui mic, la alta scara.Pup!

      Ștergere
  2. :))) Cat m-am amuzat..parca va vedeam pe toate 3 pe covor..Cred ca este o scumpa

    RăspundețiȘtergere
  3. Daaaa.Si sa vezi ce ne mai chinuia....Pupici!

    RăspundețiȘtergere