marți, 25 septembrie 2012

LA PU! A! A!

    Cateva luni in urma.Suntem ,din nou, in vizita la Bucuresti.
    Dupa ce a plecat plangand,Sofie se intoarca surazatoare, din cealalta camera, "spatiul de pedeapsa".E numai lapte si miere , cu toata lumea.Trece pe la fiecare pentru pupat , adica,pentru a da fruntea la pupat.
    Ne-am hotarat  sa mergem la plimbare, in Parcul Tineretului, de langa ei.Ne imbracam frumos, in rochita si cu sandalute.Buni a impachetat tot arsenalul : jucarii,fructe,covrigei,pufuleti,apa,servetele umede ,tricicleta...si o punga cu graunte pentru porumbei.Sofi e deja la usa,pregatita sa iasa la lift.Ii place sa apese pe butoanele colorate.Seamana cu semafoarele,nu?Iesim la bulevard,cu Sofie mergand agale, gura-casca dupa toti trecatorii si animalutele lor si stergand cu mana toate garduturile si masinile parcate pe trotuar.
Pu! a! a! Stim.Ne apropiem de porumbei si cativa sunt deja pe langa noi.Dintr-o data se opreste si se uita, printre pomi,in departare.Se intoarce,ma ia de mana, vorbeste incalcit si degetul aratator impunge aerul.Inteleg ,cu greu, ce doreste.Aaaa! Ne apropiem de semafoare.Ma trage dupa ea, mai sa fugim,si ajungem,amandoua sufland din greu,sa apasam pe buton.Dar.. nu e destul."Repetitia e mama invataturii" (de cate ori o fi facut ea asta?) si operatia trebuie repetata de inca doua ori si asteptam sa apara din nou culoarea verde.In sfarsit,trecem.
La capatul parcului, multi copii.Sofie fuge.Porumbeii parca o cunosc Fal! Fal! pe langa ea.Isi alege unul, pe principiul numai de ea stiut si il urmareste asiduu. "Pu! a! ,  Pu! a! a!.Puiul zboara un metru ,apoi merge,iar zboara un metru.Cat s-o intarate.Dar....unde e mancarea? Baga manuta in punga cu graunte si le arunca in sus.Zeci,dar ce zic eu...sute de Pu! a! a! coboara de pe fire si panourile cu reclame din jur.Sofie jubileaza.Mai baga o data mana in punga. Mai vartos.  Si...doua Kg de graunte se raspandesc pe asfaltul din parc.Toti porumbeii o asalteaza .Sofie e in culmea fericirii,tipa si ii alearga.Nu-i lasa sa manance.O batranica,ce le adusese si ea cateva faramituri de paine,o apostrofeaza.Sofie o priveste nedumerita. "Ce-o vrea si babuta asta?Nu le-am dat eu sa manance?" si ii alearga din nou ,ignorand dojana.
    Pu!a!a! se satura.Fal!Fal!, inapoi pe fire.Sofie fuge spre parcul cu jucarii,cu Buni alergand dupa ea...






Sofie la porumbei (Pu!A! A!) in Parcul Tineretului



                    
Alegeti! Postarea este neinteresanta,frumoasa sau f.frumoasa?
Dar nepotica mea,Sofia-Maria,cum vi se pare,....f.frumoasa sau f.frumoasa?

2 comentarii:

  1. Multumesc,Alexandra.Am sa mai postez o poza in care e cosmonaut.
    Acum intru si eu pe forum sa vad cu ce se "mananca"....Pupici

    RăspundețiȘtergere