duminică, 7 octombrie 2012

CONCURS "Ati pierdut o provocare" (Reciclarea hainelor)

Lucrare trimisa pentru rubrica "Ati pierdut o provocare -Reciclarea hainelor", de pe blogul "Provocari verzi"


                                         PERNITA FANTEZIE

Mama mea avea 3 pernite fantezie cu acest model frumos,inchise pe dosul lor cu nasturi,pentru a scoate burduful si a le spala din cand in cand.
Mi-am facut si eu aceasta pernita , cu ani in urma,dintr-o camasa  inflorata ,punand partea din fata a camasii (cu nasturi) pe dosul pernitei si o mai am inca,pe undeva.Nu o mai folosesc,dar o tin pentru model.
Pentru acest concurs nu am gasit nici o camasa potrivita de sacrificat.Oricum,imi trebuiau 2 culori.In schimb m-am oprit asupra unei bluze tip "sac" ( fara nasturi si pense),dar cu maneca lunga,la care ii scosesem deja manecile.Voiam sa-mi fac din ea un fel de maiou.Materialul este o organza netransparenta,lucios si de culoare mai deschisa ,pe fata,mat si de culoare mai inchisa,pe dos.Am folosit partea lucioasa a materialului la fata ,dosul si mansonul care prinde benzile in X,iar din manecile bluzei,croite pe dos ,am facut cele 2 benzi.
                                                                                         







Fata pernitei















Dosul pernitei

2 comentarii:

  1. Vai Angi ce model minunat!!! Imi place asa de mult:D
    Superba este pernita!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma straduiesc sa trimit lucruri cat mai frumoase,ca toti participantii.
    Pana acum am stat pe "Provocari verzi "si mi-am scos toate provocarile pe care le-am pierdut.De acum am ce face.Sa ma gandesc ce trimit la fiecare.pa

    RăspundețiȘtergere