joi, 18 octombrie 2012

Trei " prajini"

    Suntem in parcul cu jucarii.Numai eu si Sofi ,care ia la rand tot  ce exista : triciclete ,tobogane,leagane,balansoare,tiribombe,vapoare,bucatarie, "pacanele",labirint si cate altele.
    Tocmai se indrepta spre un tobogan,cand prin parc traverseaza  "trei prajini". Trei baieti inalti,probabil viitori baschetbalisti in NBA, trec pe langa noi.Sofi,dupa ei, printre ei, impiedicandu-i la tot pasul.Unul din ei chiar s-a uitat inapoi spre ea,uimit de curajul copilei ,care deja urca scarile dupa ei , spre plasa cu ochiuri mari.Era o plasa din metal, cu elementele acoperite cu tuburi de cauciuc,prinsa de un cadru de lemn,cu balustrada si foarte instabila, pe care alergau copiii mai mari.
" Prajinile " au trecut fara probleme si au plecat mai departe.Sofi s-a oprit la marginea plasei,uitandu-se dupa ei. " Stati ca va prind din urma"-si-a zis.A apucat cu stanga balustrada si apoi a pus mana dreapta mai departe,aplecandu-se peste plasa.A ramas cateva clipe in cumpana.Dorinta de a trece mai departe si frica de ce i se putea intampla dadeau o batalie in trupusorul ei mititel.S-a retras. A incercat din nou . Dar... nu. Picioarele n-au vrut s-o urmeze.Am observat ca se inrosise in obrajori.Frica a invins!
" Vino la Buni , scumpa mea", i-am strigat.S-a intors cu multa grija,tremurand,apoi a coborat bucuroasa scarile alergand spre alte jucarii, ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat.Am pupat-o cu mult drag. "Bravo ,Sofi. Esti o fetita tare curajoasa.Alta data ai sa poti",i-am spus si am urcat-o intr-un leagan.


4 comentarii:

  1. Da..Sofi Mic e o fetita tare ambitioasa si curajoasa .Maine ne intalnim.Imi va da din nou subiecte,precis.
    Rux,ai vazut ca am castigat toate 3?Cu poezii si povesti?
    Dar ce poveste frumoasa ai scris...Buna de scris o carte Ma uimesti in fiecare zi.Eu dadeam un singur premiu:tie Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Este adorabila, sa-ti traiasca printesa si sa te bucuri de ea. Viata este mult mai colorata cand ai copilasi in jur, nu-i asa) :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc,la fel,Adriana.Stii si tu ,ca ai o fetita dragalasa.Sofi ii bucura in fiecare zi pe parintii ei.Noi suntem topiti dupa ea ,dar suntem la 200 Km si nu o putem vedea in fiecare zi decat pe ecran.Pupici

    RăspundețiȘtergere