marți, 4 septembrie 2012

Tutorial 10 VMR ( Rama cu pietre)

   Principatul MONACO.Monte Carlo.Tara iubita atat de mult de soare ca straluceste 300 de zile pe an.Acolo unde linistea si curatenia la puterea  infinit sunt la ele acasa.La orice ora din zi si din noapte, pe strada ,nici urma de hartie, chiar nici un fir de praf.Strazile cred ca sunt spalate doar de urmele pantofilor trecatorilor.Cand? N-as putea sa spun.Stateam seara pana tarziu in noapte si nu am vazut nici o masina de gunoi,nici un furtun de apa.Strazile erau stropite dar apele de spalare dispareau rapid prin deschideri sub trotuare,aproape invizibile...Si atata liniste ca -ti venea sa vorbesti in soapta..
  Da,am fost la Monte Carlo.Si am facut multe poze pe care le-am pus intr-un album , spre aducere aminte.Am vrut sa expun o poza  foarte frumoasa, cu mine, avand in fundal atat cladiri cocotate pe stanci cat si vase acostate in golf.Absolut superb!
Nu am avut o rama potrivita si mi-a venit ideea sa-mi fac una frumoasa,cu pietre de la Antibes, care sa-mi aduca aminte de mare, de liniste, de splendoare...V-o arat si voua.

Materiale necesare

-pietre plate, de diferite marimi si culori, fig 1;






fig 1












-carton gros;
-foarfeca;
-rigla;
-creion;
-superglue;
-lac si pensula;
-scoch de hartie (facultativ)
Mod de lucru

PASUL 1
Fotografia se suprapune peste carton si se dau semne la colturi .
PASUL 2
Se traseaza un dreptunghi  cu laturile mai mici cu 0,8- 1cm mai mici decat laturile fotografiei.fig. 2.








fig 2










PASUL 3
Se taie cu cutterul si foarfeca dreptunghiul trasat,fig. 3.






fig 3











PASUL 4
Din dreptunghiul decupat se confectioneaza piesa de sprijin a ramei, care este un trapez cu B=7 cm,b=3 cm si H =13,5  cm, fig 4.






fig 4



PASUL 5
In cazul in care cartonul folosit este prea subtire ,exista pericolul ca rama si piesa de sprijin sa se indoaie sub greutatea pietrelor.In acest caz rama si piesa de sprijin se dubleaza cu un carton mai gros sau se foloseste  un alt carton.Eu am dublat piesele pentru a pastra un carton frumos, auriu ,pe partea din fata a ramei.Dublura am facut-o dintr-o ladita-ambalaj, din carton gros,dupa aceleasi dimensiuni, ca la pasul 4.
PASUL 6
Piesele duble se dau cu superglue si se preseaza pentru a se lipi.Facultativ,pentru estetica,se pot acoperi cu scoch de hartie,alb.Eu le-am acoperit.
PASUL 7
Se aranjeaza pietrele pe rama ,fara a le lipi.,fig 5






fig 5











PASUL 8
Pietrele se iau pe rand, se dau cu superglue si se lipesc in acelasi loc,pe rama.
PASUL 9
Se lacuiesc de 1-2 ori
PASUL 10
Se monteaza poza in rama. (Se pune un geam subtire, apoi poza si la sfarsit piesa de inchidere,care este dreptunghiul scos din rama facuta din ambalaj,ce a fost in prealabil acoperita cu scoch de hartie.
PASUL 11
Se lipeste piesa de sprijin de placa de inchidere si totul este gata.,fig 7












Dupa ce urmariti tutorialul , alegeti:  e neinteresant, frumos sau f. frumos
De asemenea astept intrebari si sugestii in legatura cu blogul.Pentru aceasta,dati click pe titlul postarii,pentru a aparea fereastra de scriere.

Acest tutorial este transferat de pe celalalt blog al meu:  "Valorificarea materialelor recuperabile" ( ai-grija-de-natura.blogspot.com),blog in curs de stergere.Toate cele 10 tutoriale de pe blogul in lichidare vor putea fi vazute pe acest blog, in care au fost transferate ,in "Categorii produse"-Tutoriale.Valorificarea materialelor recuperabile.

2 comentarii:

  1. este foarte util tutorialul ..mai ales ca putem inlocui pitricelele si cu alte materiale nu?Vazusem pe net ceva de genul doar ca se folosea bucatele de gresie/faianta..(asta am dedus eu ca sunt)rupte in bucatele si apoi lip[ite..iar intr-e ele era dat cu ceva in genul chitului alb..se vedea foarte frumos...cu pietricele nu am vazut pana acuma insa se vede foarte foarte frumos...Multumesc de tutorial...

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, se poate lucra si cu spartura de gresie,faianta,oglinda,bucati de CD-uri... Eu am acoperit o masuta si am facut glastre de flori.

    RăspundețiȘtergere